La pilota de Can Colom

La pilota de Can Colom

La pilota de Can Colom és el producte estrella de la casa. Se la van inventar la Dolors fundadora i la seva mare, ara fa gairebé 65 anys.

És un invent i no ho és, perquè, de fet, és la pilota del brou que es fa a moltes cases, des de tems ha, però amb la particularitat que està cuita al forn. I com a totes les cases, es fa amb ou, all i julivert.

És un producte molt versàtil perquè es pot prendre freda com qualsevol embotit, amb un pa amb tomàquet o posar als entrepans, als vermuts, als entremesos, als entrants… Si es vol, també es pot escalfar, just un moment, perquè ja està cuita i fa de segon plat calent en un moment de res acompanyat, del que es vulgui. O amb dauets a la sopa. O amb un torrada gratinada amb formatge. O en el plat que més ens vingui de gust.

Ho podem portar si ens conviden a sopar o a dinar, és un plat complet, ràpid i alhora especial. Si convidem i no ens ve de gust de cuinar, tallada, escalfada, seiem a taula tots en un tres i no res i sense feina.

A la tardor, la fem de bolets, sobretot ceps, així tenim un producte de temporada als nostres plats;  i,  per Nadal i la Festa Major, amb fruits secs, panses, pinyons i nous, fem un producte de festa, unint la llarga tradició de la nostra gastronomia catalana amb el toc de dolç que s’hi torna a posar. És un producte especial, aquest darrer, que fem, sobretot sota comanda.

La pilota també es un bon regal per quan volem fer un regal útil i quotidià però especial alhora, per quan volem tenir un detall per un familiar, un amic, un veí, un client, un proveïdor, un professional a qui volem agrair uns serveis o simplement un regal per a nosaltres mateixos.

La pilota de Can Colom, té club de fans; són molts els clients que tornen a la botiga des de fa desenes d’anys, a buscar una pilota que recorden bona, i aprofiten l’avinentesa per tastar-la novament al taulell juntament amb els altres embotits fets a la casa.

Veniu-la a tastar, que us agradarà !

 Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.